Shortlisted

Title
Dagmar

Agency
Montdor

Client
Rynkeby

Creatives
Laust Pedersson

Projektleder
Louise Lange Nielsen

Art Director
Samantha Kjærsgaard Larsen

Illustration
Martin Gekko

↓ Show project description↑ Hide project description

DAGMAR – MELLEM HIMMEL OG JORD

Dagmar er en serie på seks gourmetdrikke lanceret af Rynkeby i maj 2016. Serien er udviklet til at komplementere god mad på samme måde som vin og sælges kun til gourmetrestauranter.

Opgaven: Skab et bærende element i form af en key visual, der på en enkel måde kan give kommunikationen særpræg og personlighed.

Dagmar har fået navn efter Dagmar Andreasen, der var datter af Rynkebys grundlægger Inger Rasmussen. Dagmar overtog ansvaret for Rynkeby i 1953 og havde visionerne og modet til at udvikle Rynkeby fra et lokalt mosteri til en national virksomhed med betydelig eksport. Hun var en farverig og kompromisløs foregangskvinde med markante holdninger og var i en periode medlem af folketinget, ligesom hun skrev flere bøger. Alt i alt en markant personlighed der passer godt som billede på denne markante, kompromisløse og nyskabende serie alkoholfrie gourmetdrikke.

Løsning: Ligesom produkterne i Dagmar-serien er håndfremstillede ville vi gerne tilføre universet en særlig følelse af håndværk. Resultatet blev en akvarel af kvinden bag navnet. At akvarelmaling oven i købet er en kunstart, hvor der males vådt i vådt med tynde saftlignende farver, er kun en ekstra bonus, når det nu handler om en serie drikke baseret på bær, frugter og krydderier.